Full pupp i pressen

titslearning

Det er puppekaos på Sørlandet. En kollega ved Vågsbygd videregående prøvde å være morsom ved å gi elevene en test. Svar-alternativene var enkle. Ekte, eller falsk? Dessverre var det ikke tenner det dreide seg om, men pupper. Tester kan være morsomme, men det er viktig med riktig kroppsdel.

Den dårlige spøken fant veien til Fædrelandsvennen raskere enn veien til rektors kontor. Puppesaker får redaktørtenner til å løpe i vann. Det er to saker som er mest populære blant oss lesere. Den første finnes det to av, den andre er skattelistene.

Puppene kom seg frem fra lokale og regionale medier til de nasjonale. I sosiale medier går debatten. Få har latt seg imponere av humorstuntet. Læreren kommer ikke heldig ut. Pupper er ingen spøk. Stakkars elever.

Jeg vil ikke forsvare puppetesten, men jeg synes kollegaen min har fått nok tyn. Utdanningssjefen og rektor har stemplet humorforsøket som upassende, og saken ruller fortsatt i mediehus og på Facebook. Elever går nå ut i NRK og slår ring om læreren sin. De synes behandlingen av læreren i mediene og på skolen er urettferdig. Puppeglippen går ut over mange. Det må være lov å gjøre en feil. Vi er mennesker, ikke maskiner.

Elevene som fikk vurdere pupper er avgangselever. Myndige. 18-19-år gamle. Unge menn og kvinner som er et par eksamener unna militærtjeneste, høyere utdanning eller arbeidsliv. De er ett år eldre enn Martin Ødegaard og Kristoffer Ajer. Unge menn og kvinner klarer litt pupp, selv når det ikke passer seg. Det bør vi andre også.

Jone Nikolai Nyborg, Brennåsen.
Pedagog, politiker, pappa og pattesalvemodell.