Digitale ressurser og Creative Commons-lisenser

«Bruk og remiks av digitale ressurser innenfor lisenser» er navnet på sesjonen jeg skal holde på konferansen «Dei gode døma» på Flesland 11. mars 2016. Et av verktøyene jeg ønsker å vise er lisensvelgeren til Creative Commons. Den hjelper oss å velge riktig lisens på åndsverk vi ønsker å dele med andre.

Jeg har tatt bilde av en kaffekopp som jeg ønsker andre kan bruke, uten å måtte spørre meg om lov først. Gjennom lisensvelgeren fikk jeg laget et lisensikon, samt informasjon om opphavsmann og adresse. Enkelt. Og nyttig!

Kaffekopp Clarion Flesland av Jone Nyborg er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal Lisens.Basert på et verk på adresse http://jonenyborg.no/wp-content/uploads/2016/03/Kaffekopp-Clarion-Flesland.jpg.
Creative Commons-lisens
Kaffekopp Clarion Flesland av Jone Nyborg er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal Lisens.
Basert på et verk på adresse http://jonenyborg.no/wp-content/uploads/2016/03/Kaffekopp-Clarion-Flesland.jpg.